Žiadne produkty v košíku.

Žiadne produkty v košíku.

Žiadne produkty v košíku.

Med, ako dar od prírody

Med je vzácnou a liečivou potravinou, ktorá je súčasťou človek už od praveku. Liečebné účinky boli známe už v staroveku, pričom med sa používal, ako sladidlo, ako liek na liečbu, bežných ochorení, či liečbu rán a popálenín. V súčastnosti je med prírodným antibiotikum, ktoré sa získava z úľov, Včely medonosnej. Med je skutočne darom od prírody. Vzácna potravina obsahuje hlavne glukózu (hroznový cukor) a fruktózu (ovocný cukor), v menšom množstve sacharózu. V stopovom množstve obsahuje enzýmy, vitamíny, minerály, aminokyseliny, či flavonoidy. Med sa získava z nektáru lúčnych, lesných či stromových kvetov, pričom sa včela nazbierané sladké šťavy obohacuje o enzýmy. Vzácna potravina je zložená z 20 cukrov (70% medu). Už starovekí Egypťania využívali potravinovú a liečivú hodnotu medu, pričom bol to liek na všetky neduhy. Svojim deťom dávali med na raňajky, pričom jedli ho tekutý alebo v plastoch. Med má obrovský význam pre liečbe ochorení pečene, srdca, žalúdka a čriev, choroby obličiek, či pri prechladnutí alebo pri chrípkových ochoreniach. Využíva sa aj pri otravách, pri nervovom vyčerpaní a pri nadmernom užití alkoholu. Med je superpotravina, ktorá je všeliekom na ochorenia a pre človeka je prírodným antibiotikum, voči patogénnym mikroorganizmom. Med sa stal súčasťou každého z nás, preto investícia na kúpu superpotraviny je vysoko návratná pre zvýšenie životného komfortu.

Napíšte nám koment:

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.